0
Имаме удоволствието да сме част от програмата на EMPATHEAST

Empathist

Екипът на фондация „Живо село“ има удоволствието да е част от програмата на EMPATHEAST: форум за социална промяна, движена от емпатия в Източна Европа.

Форумът се организира от Фабрика за идеи и през 2016 година ще се проведе във Враца меежду 11 и 13 ноември.

Нашето участие в тазгодишното издание на Empathist се изразява в модериране на панела „Център-Периферия“.

Център – Периферия е интерактивен панел, чиято цел е да обърне представите за Център и Периферия, с които борави mainstream културата ни и които са причина за затварянето и изолирането на огромни групи хора в съвременния ни свят и в България.

Панелът ще представи, срещне и провокира диалог между хора, инициативи и организации, които търсят начин да „олюдят“ обезлюдени територии в страната. Всички те живеят, работят, са предприемачи, творят  или създават културни и образователни инициативи в малки населени места, на които често се гледа като безнадеждни, обезлюдени, безперспективни.

Център – Периферия ще търси отговор на въпроса как можем да обединим сили и променим настоящата ситуация, но преди това ще разгледаме причините и ще обобщим възможните решения. Надяваме се панелът да провокира нови решения и да насърчи кооперирането между различни части на страната с подобни проблеми.

В рамките на панела ще бъдат представени и конкретни идеи и инициативи от сферата на образованието, икономиката, културата и медиите, които целят нов поглед върху малките населени места.

Повече информация за събитието може да получите на: https://empatheast.net/, където може да направите и своята регистрация за участие.